KARDINAL TAURAN RAZGOVARAO S PATRIJARHOM PAVLOM

Drugoga dana svog posjeta Srbiji i Crnoj Gori vatikanski tajnik za vanjsku politiku Jean Louis Tauran sastao se u srijedu s patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Pavlom, te posjetio Šabačkovaljevsku eparhiju.

Obje crkve, katolička i pravoslavna, trebaju surađivati kako bi u akte Europske unije bili ugrađeni kršćanski korijeni i vrijednosti Europe, kao što vrijednosti kršćanske civilizacije trebaju biti temelj ustrojstva državne zajednice Srbije i Crne Gore, naglasili su nakon razgovora patrijarh Pavle i kardinal Tauran.

´Dijalog među vjernicima donosi bolje međusobno poznavanje, čime se prevladava nepovjerenje iz ranijih vremena a vjernicima daje nada za uspostavljanje mira u cijelom svijetu´, kazao je u razgovoru Tauran a prenijela u priopćenju nakon susreta SPC.

Patrijarh Pavle je istaknuo da se Tauranov posjet odvija u znaku mira i suradnje među kršćanskim crkvama, posebice podstaknutim nedavnim posjetom izaslanstva SPC-a Svetoj stolici i papi Ivanu Pavlu Drugom.

Kardinal Tauran je rekao i da će papa Ivan Pavao II podržati i dati svoj doprinos integraciji Srbije i Crne Gore u Europsku uniju.

Visoki vatikanski dostojanstvenik u utorak se u Beogradu sastao sa saveznim ministrom vanjskih poslova Goranom Svilanovićem i sa saveznim predsjednikom Vojislavom Koštunicom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara