Kardinal želi izvršiti egzorcizam nad venezuelanskim predsjednikom

JEDINI kardinal Katoličke crkve u Venezueli Rosalio Castillo nazvao je predsjednika svoje države Huga Chaveza "paranoičnim diktatorom kojemu je potreban egzorcizam". Kardinalova paljba riječima na predsjednika samo je nastavak ranijeg sukoba u kojem je Chavez jednom prilikom kardinala nazvao "lopovom u kojem boravi đavao".

Castillo se, osvrnuvši se na stanje u Venezueli, obrušio na predsjednika države kojega optužuje za uhićenje i zatvaranje više od stotinu političkih protivnika, te za mučenje nekih zatvorenika.

"Ovdje nema demokracije. To je despotska vlada." - rekao je kardinal u intervjuu objavljenom u državnom dnevniku El Tiempo, osvrnuvši se na nedavne Chavezove izjave o podupiranju demokracije u Venezueli. Castillo tvrdi kako njegove izjave nisu okrenute protiv predsjednika osobno, te kako su one na tragu mišljenja drugih crkvenih vođa u Venezueli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Venezuelu dogodine očekuju predsjednički izbori, a prema trenutnim procjenama, aktualni predsjednik uživa većinsku potporu birača. Treba međutim napomenuti kako je crkva u Venezueli vrlo utjecajna te kako njezin stav prihvaća većina pučanstva, od kojeg se čak 90 posto smatra rimokatolicima.

Upitan na kraju intrevjua želi li ipak blagosloviti predsjednika Chaveza, kardinal je zaključio: "Više od blagoslova, radije bih izvršio egzorcizam nad njime.", prenosi CNN.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara