karikaturisti dodijelili priznanje i priredili godišnju izložbu

Hrvatsko društvo karikaturista (HDK) dodijelilo je večeras svom predsjedniku Ivanu Šariću priznanje za 2003. te je tom prigodom u kuli "Lotrščak" priređena i godišnja izložba karikatura.

Izloženo je 110 karikatura u tehnikama akvarel, tempera i tuš, a riječ je o radovima pedeset i šest članova HDK.

Izložba koja je postavljena na tri kata kule može se pogledati do 21. siječnja.

Po riječima tajnika HDK Zdenka Puhina, priznanje "Mladen Bašić - Bibi" to je društvo ove godine dodijelilo Ivanu Šariću za njegov doprinos i razvoj karikaturalnog stvaralaštva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznanje u obliku plakete Ivanu Šariću uručio je Oto Reisinger.

Riječ je o priznanju koje je HDK utemeljilo 1998. želeći time očuvati sjećanje na Mladena Bašića (1945-1997) kao autora, te na posebnost njegova odnosa prema crtanju i uživanju u stvaranju karikature.

Ovogodišnji dobitnik Ivan Šarić rođen je 1943. u Zagrebu. Član je HDK od njegova osnutka 1985. godine. Karikaturom se bavi od studentskih dana, a prve je karikature objavio u "Studentskom listu". Prvi je put samostalno izlagao 1978. te je od tada do danas imao sedam samostalnih izložaba u Hrvatskoj i dvije u inozemstvu. Dobitnik je više nagrada. Prošle je godine objavio i knjigu karikatura "Ratni zarisi". Ivan Šarić redovno svoje karikature objavljuje u dnevniku "Vjesnik" kao i u nizu drugih listova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara