Karlovac: 40. obljetnica Matice hrvatske

Izvedbom monodrame Dragana Despota "Na rubu pameti" po Krležinu istoimenu romanu i izložbom nakladničke djelatnosti 21. veljače se svečano obilježava 40. obljetnica osnutka i 15. obljetnica obnovljena rada karlovačkog Ogranka Matice hrvatske, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Na svečanosti u Gradskom kazalištu "Zorinu domu" o Matici hrvatskoj govorit će potpredsjednik Tonko Maroević, a o karlovačkom Ogranku predsjednik Ivan Jurković.

Spomenuta izložba obuhvaća svih 50 publikacija karlovačke Matice i nagrađivane radove "Karlovački diptih" Slavka Mihalića, "Karlovačke utvrde, gradovi i ljudi" Milana Kruheka, časopis "Svjetlo", "Obranjen Karlovac - obranjena Hrvatska" Mije Laića, pretisak "Našeg svjetla" iz 1884., monografiju "Karlovačka kazališna stoljeća" skupine autora i urednika Branka Hećimovića i "Dnevnik" Dragojle Jarnević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim toga bit će predstavljena i tek tiskana knjiga "Novi hrvatski pjesnici" s po pet pjesama 14 autora koji su u 14 godina, od kada je utemeljena Hrvatska književna nagrada grada Karlovca "Zdravko Pucak", osvojili godišnje nagrade, najavila je danas na tiskovnoj konferenciji Neda Omrčen, članica Predsjedništva Matice hrvatske u Karlovcu.

Istaknula je da ti radovi svjedoče o dvostrukoj djelatnosti Matičina karlovačkog ogranka, koji se brine i za hrvatsku kulturnu baštinu i za djela suvremenih autora.

(Hina) xvhor ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara