Karlovac: Četiri srpska vijećnika osudili grafite s Petrove Gore

ČETIRI srpska vijećnika Skupštine Karlovačke županije zajedničkim su priopćenjem na aktualnom satu današnje Županijske skupštine osudili srpske nacionalističke grafite koji su u kolovozu osvanuli na spomeniku "Petrova Gora".

Srpski su vijećnici tim priopćenjem izrazili uvjerenje da takvi grafiti štete srpskoj nacionalnoj zajednici u Hrvatskoj i suživotu na multietničkom prostoru. "Nadamo se da su počinitelji otkriveni i da će biti primjereno sankcionirani", rekao je vijećnik Stanko Živković u ime svih.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenio je da se takvi grafiti mogu protumačiti kao zazivanje 1991. i pokušaj trovanja međunacionalnih odnosa te iskoristiti u izbornim aktivnostima. "Mi to potpuno odbacujemo i ne priznajemo nikakvu kolektivnu krivnju", rekao je Živković.

Između 9. i 13. kolovoza nepoznati su počinitelji drvenim ugljenom na jednom od objekata spomen-područja NOB-a "Petrova Gora" napisali grafite uvredljiva sadržaja na ćirilici te crteže s četiri ćirilićna slova "c". Među ostalim pisalo je "Srbija od Zagreba do Tokija", "Krajina, Sremski Karlovci", "Živ je Draža, nije umro", "Srbija Srbima", "Živio Ratko Mladić".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara