Karlovac dobiva gradske četvrti

GRAD Karlovac trebao bi uskoro, osim mjesnih odbora, dobiti i deset gradskih četvrti, rečeno je danas na konferenciji za novinstvo Odbora za komunalni sustav i razvoj grada.

Konačna se odluka očekuje na Gradskom vijeću u četvrtak. Predsjednica Gradskog vijeća Ankica Mamić rekla je da prijedlog odluke o mjesnoj samoupravi predviđa deset gradskih četvrti s najmanje tri tisuće stanovnika i 14 mjesnih odbora koji u pravilu ne mogu imati manje od tisuću stanovnika. Sada grad Karlovac ima 51 mjesni odbor što se smatra neučinkovitom organiziranošću.

´Primjerice, tijekom javne rasprave očekivali smo otpor kod mjesnog odbora ´Skakavac´ u koji smo objedinili čak 12 mjesnih odbora, no svi su oni uvidjeli da je bolje da se objedine´, rekla je Ankica Mamić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proračunom za 2003. predviđeno je da mjesni odbori i gradske četvrti ubuduće za svoj rad raspolažu samostalno s ukupno milijun kuna, a ne kao do sada s 400 tisuća kuna.

U reorganizaciji se rukovodilo iskustvima Osijeka, Varaždina i Rijeke s glavnim ciljem da se samouprava decentralizira. Učinkovita decentralizacija preduvjet je za uključivanje u europske integracije, rečeno je danas na tiskovnoj konferenciji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara