Karlovac: Hrvatske vode tvrde da nitko nije suspendiran

NAKON što je Ministarstvo poljoprivrede danas objavilo da se temeljem istrage u Hrvatskim vodama odlučilo na suspenziju dvoje njihovih djelatnika, iz tog je poduzeća stigao odgovor prema kojemu nitko nije suspendiran.

Naime, Ministarstvo tvrdi da je suspendiralo dvije osobe odgovorne za izdavanje vodopravnih akata iz karlovačke ispostave Hrvatskih voda, jer nakon utvrđivanja nedopuštenog ispuštanja otpadnih voda većeg od graničnog, nisu ukinule postojeće vodopravne dozvole i naloge Karlovačkoj pivovari.

"Nije suspendirano dvoje zaposlenika Hrvatskih voda u Karlovcu", stoji u priopćenju medijima, kojim se poduzeće obratilo povodom "napisa koji su se ponovo pojavili u dijelu medija kojim se Hrvatske vode nehotice ili hotimično povezuje sa slučajem tragične smrti g. Zdravka Martinovića".

Hrvatske vode tvrde da zakonom nisu propisano sankcije u slučaju da se vodopravni akti ne oduzemu kompaniji kojoj je utvrđeno prekoračenje ispuštanja otrovnih tvari u okoliš, te da zbog toga protiv Hrvatskih voda ne može biti pokrenut stegovni postupak. Umjesto toga, odgovarat će odgovorni pojedinci kojima se utvrdi krivnja.

"Prema rješenju državnog tajnika Ministarstva poljoprivrede za vodno gospodarstvo, otvoren je stegovni postupak u kojem će se ispitati pojedinačna odgovornost zaposlenika koji su propustili pravodobno pozvati sve korisnike vodopravnih dozvola na usklađenje istih s novim Zakonom o vodama", stoji u priopćenju, koje zaključuju riječima da "smrt gospodina Zdravka Martinovića nije povezana sa sustavom otpadnih voda Karlovačke pivovare, nego je prema dostupnim informacijama g. Martinović udahnuo neutvrđeni otrovni plin na lokaciji Pivarski potok".

Ministarstvo je svoje priopćenje također završilo istom tvrdnjom, dakle, da istraga u Hrvatskim vodama nije povezana sa istragom o smrti Zdravka Martinovića.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara