Karlovac: HSP o idućim lokalnim izborima

Nakon lokalnih izbora ni karlovačku gradsku ni županijsku vlast neće biti moguće sastaviti bez HSPa, rečeno je danas na tiskovnoj konferenciji županijske podružnice HSPa koju su sazvali članovi Glavnog stana Pejo Trgovčević, Dorka Katić i predsjednik Županijskog vijeća HSPa Marinko Milčić.

HSP će u Karlovcu i Karlovačkoj županiji kao i podružnice drugdje u Hrvatskoj na lokalne izbore izići samostalno, a poslije izbora može koalirati sa svim strankama koje imaju HSP-u bliske programe jer mi nećemo koaliciju fotelja, nego koaliciju programa, rekao je Milčić.

Najavio je da će na idućoj tiskovnoj konferenciji HSP predstaviti svojih pet strateških programa i nekoliko na razini mjesnih odbora i gradskih četvrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Govoreći o zaključcima Glavnog stana od 29. siječnja, Pejo Trgovčević je rekao da će HSP na razinama jedinica lokalne samouprave sastavljati kandidacijske liste i poslije izbora pregovarati s drugim strankama, uz znanje predsjedništva i predsjednika stranke. Također je zaključeno da HSP neće koalirati samo sa SDSS-om, niti sa strankama koje koaliraju sa SDSS-om.

"Svi HSP-ovi kandidati obvezni su prije predaje lista prihvatiti i potpisati etički kodeks HSP-a i dokument kojim se obvezuju vratiti mandat HSP-u ako istupe iz stranke, ako se ogriješe o Statut ili se budu ponašali nedolično", rekao je Trgovčević.

(Hina) xvhor ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara