Karlovac: Kaznena prijava protiv djede čijim je pištoljem unuk u igri usmrtio polusestru

DJED dječaka koji je jučer najvjerojatnije nehajno u igri iz pištolja usmrtio devetogodišnju polusestru u mjestu Dobrenići kod Generalskog stola bit će priveden istražnom sucu uz kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, najavila je danas karlovačka policija.

Policija je objavila samo inicijale i dob osumnjičenog djede S. M. (61), vlasnika pištolja kojim je ubijena devetogodišnja Nikolina Cerovec, no u medijima je danas objavljeno da je riječ o Slavku Mlincu.

Karlovačka policija najavila je i da će protiv 13-godišnjeg dječaka biti podneseno Opće posebno izvješće nadležnom Županijskom odvjetništvu za mladež u Zlataru.

Tragedija u mjestu Dobrenići dogodila se jučer između 12 i 12,15 sati na terasi obiteljske kuće kada je 13-godišnji dječak iz Radoboja kod Zlatara, pištoljem češka zbrojevka, usmrtio polusestru, također iz Radoboja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djeca su provodila ljetne praznike kod djede, a prema prvim podacima dječak je iskoristio odsutnost djeda te iz nezaključana ormara uzeo pištolj, za koji djed posjeduje oružni list, te nepravilnim rukovanjem iz neposredne blizine polusestri prostrijelio glavu. Djevojčica je još 20-tak minuta pokazivala znakove života, no liječnici je nisu uspjeli spasiti.

Policija je u kući osumnjičenog djede pronašla pušku "finen 512 S" za koju je osumnjičeni također imao oružani list, ali i pištolj marke crvena zastava TT, te pušku M48 za koje nije imao oružane listove. Pronađeno je i više komada raznog streljiva, te sto komada inicijalnih kapsli, četiri komada eksploziva TNT od 200 grama, te 2,15 metara sporogorućeg štapina.

Neposredno nakon očevida istražni sudac Županijskog suda u Karlovcu Ivan Perković izjavio je kako je dječak usmrtio polusestru vjerojatno u nehajnoj igri koja je završila tragično.

Nakon ubojstva djed je odveden na obavijesni razgovor u policiju koja će podnijeti kaznenu prijavu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara