Karlovac: Kosor otvorila Savjetovalište za djecu

PRI CENTRU za socijalnu skrb u Karlovcu danas je potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor otvorila Savjetovalište za djecu, mladež, brak i obitelj.

Kako je rekla ministrica branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Kosor, planirano otvorenje Savjetovališta zbog dana žalosti nije odgođeno, već je "održano baš u spomen na Svetog Oca Ivana Pavla II., jer je bio prijatelj obitelji i posebno mladih".

Također je istaknula kako je važno da Savjetovalište pripomogne "osnaživanju obitelji", posebno onih s invalidnim članovima, onih u kojima su djeca "zapala u pakao droge" te obitelji kojima treba pomoć u održavanju braka ili zbog zrelih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otvorenje i rad Savjetovališta financira Ministarstvo s pola svote, a drugu polovicu u jednakim dijelovima grad Karlovac i Karlovačka županija.

Župan Nedjeljko Strikić rekao je da je Savjetovalište mjesto gdje će se obiteljima pomoći da ojačaju popucale spone, jer je "obitelj temelj društva i hrvatskog naroda".

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Mirjana Pogačić najavila je da će nakon zakonskih izmjena Savjetovalište biti izdvojeno iz Centra za socijalnu skrb i pripojeno obiteljskom centru kao samostalnoj ustanovi pod izravnom ovlasti Ministarstva obitelji, branitelja i generacijske solidarnosti.

Za sada je u Savjetovalištu zaposlen socijalni radnik i psiholog, a ubrzo će biti zaposlen pravnik i defektolog. U suradnji s drugim stručnjacima ili udrugama civilnog društva Savjetovalište bi trebalo provoditi i razne programe pomoći zajednici.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara