Karlovac: Ledić i Štambuk predstavili ciljeve demokršćana

PREDSJEDNIK Hrvatskih demokršćana Ante Ledić i prvi na koalicijskoj listi s Hrvatskom demokratskom republikanskom strankom Slavko Štambuk u 7. izbornoj jedinici danas su u Karlovcu u druženju s građanima predstavili pet ciljeva za koje će se zauzimati uđu li u Hrvatski sabor.

Prvi je promjena Zakona o saborskim zastupnicima zbog prevelikih povlastica te povrat duga umirovljenicima preko institucije javnog duga. Zatim će, kazali su, proglasiti cjeloviti gospodarski pojas u Jadranu, što bi trebalo omogućiti izgradnju ribarske flote za povećanje ulova i izvoza naše ribe te zapošljavanje brodogradilišta izgradnjom te ribarske flote.

Četvrti je cilj iskorak Hrvatske u inozemstvo putem novih hrvatskih proizvoda na temelju mnogobrojnih izuma priznatih u svijetu. Po mišljenju Slavka Štambuka stotinjak je proizvoda hrvatskih izumitelja spremno za proizvodnju i izvoz, tako da nas mogu proslaviti u svijetu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peti je cilj demokršćana, kazali su, gospodarsko povezivanje primorske i kopnene Hrvatske u prvom redu poljoprivrednim, turističkim, drvoprerađivačkim i pomorskim djelatnostima, uz preduvjet da u PDV osim nulte stope i 22 posto bude uvedena i međustopa od 10 posto poreza na dodanu vrijednost.

(Hina) vhor dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara