Karlovac: održan Sabor mladih 2005.

U Karlovcu je danas održan Sabor mladih 2005. koji djeluje kao odbor Hrvatskoga svjetskog sabora sa sjedištem u Poreču, na kojem je zaključeno da je uloga mladih u Hrvatskoj marginalizirana i da se mladi moraju organizirati kroz institucije sistema, ali ne stranački.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac je reformu i promjene u obrazovnom sustavu, od predškolskog odgoja preko osnovnoga i srednjoškolskog sustava do usvajanja tzv. Bolonjskog procesa, nazvao revolucionarnom.

Već ovogodišnje obvezno polaganje državne mature nazvao je efikasnim oružjem protiv mita i korupcije pri upisu na studij. "Glede Bolonjskog procesa već je u tijeku evaluacija studijskih programa, a to što je u proteklih nekoliko mjeseci u inozemstvu nostrificirano čak 220 diploma s hrvatskih fakulteta, dokaz je da će doći kraj inferiornosti hrvatske akademske naobrazbe", rekao je Primorac.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz naglaske o znanju kao vodilji mladih i hrvatskog naroda u cjelini, Primorac je najavio i osnivanje veleučilišta u Vukovaru i Kninu, kao decentralizacijski i antidepopulacijski program u Hrvatskoj.

(Hina) xvhor yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara