Karlovac: Podnesena kaznena prijava za ratni zločin

KARLOVAČKA Policijska uprava podnijela je danas Županijskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu za ratni zločin protiv civilnoga stanovništva protiv 42-godišnjega hrvatskoga državljanina iz Ogulina.

Budući da je počinitelj nedostupan, za njim će biti raspisana međunarodna tjeralica, priopćio je PU. Neimenovani pripadnik srpske okupatorske vojske iz Ogulina osumnjičen je za ubojstvo supružnika Kate i Nikole Dumenčića iz Saborskoga. Kako se navodi, bilo je poznato i prije da su oni 20. studenoga 1991. usmrćeni vatrenim oružjem u zaseoku Šolajama u srpskoj okupaciji Saborskoga. Kriminalističkom obradom i novijim obavijestima Odsjeka terorizma i ratnih zločina PU-a prikupljeno je za kaznenu prijavu dovoljno dokaza za sumnju da je supružnike Dumenčić usmrtio 42-godišnji pripadnik Martićeve ´milicije´, čiji indentitet policija u priopćenju nije navela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Strijeljane supružnike pripadnici paravojnih postrojba bacili su u ponor kod Popova Šanca u Saborskom s još dvanaest usmrćenih Saborčana.

Tijela su ekshumirali djelatnici Vladine Komisije za zatočene i nestale još 26. listopada 1995. Poslije su tijela identificirana i postupno se rasvjetljuju okolnosti stradanja Saborčana i počinitelji, kaže se na kraju priopćenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara