Karlovac: predstavljena Nezavisna lista Dubravka Delića

Nezavisna lista Dubravka Delića za karlovačko Gradsko vijeće predstavila je danas svoj program koji se temelji na sloganu "Dogovor za Karlovac", jer drži da je za razvoj grada potrebna veća suradnja vijećnika, a ne politički sukobi stranaka.

Nositelj liste Dubravko Delić, inače dugogodišnji direktor Vodoprivrede, rekao je da će se radom u Gradskom vijeću ili Poglavarstvu zauzimati za unaprjeđenje čistoće rijeka, protupoplavnu infrastruktutu te s tim u vezi da industrijsku zonu Logorište osigura od negativnih utjecaja na rijeke.

Druga na listi Jasna Plevnik, stručnjakinja za globalizaciju i politički marketing, rekla je da će pridonijeti privlačenju kapitala transnacionalnih investitora i smanjenju nezaposlenosti. "Da bi se to postiglo, potrebno je pri gradskoj upravi odmah osnovati agenciju za poticanje ulaganja, informativno središte za moguće strane i domaće ulagače te osmisliti politiku umrežavinja potencijala javnih i privatnih poduzeća", rekla je Plevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Treći na listi Darko Marković, direktor "Ceste Karlovac", predstavio je projekt "automatskog upravljanja prometom s jednog mjesta" koji bi obuhvatio semaforizaciju i regulaciju prometa i parkirališta. "Sustavom kamera i svjetlosnih signala policija bi mogla upravljati automatski semaforima na svim raskrižjima, a vozači bi unaprijed znali ima li na parkiralištu slobodnih mjesta. Zatreba li, mogla bi se brzo i jednostavno promijeniti prometna regulacija, što bi unaprijedilo prometnu sigurnost", rekao je.

Članovi Nezavisne liste naglasili su da ih ne zanima "poslušničko sudjelovanje u gradskoj vlasti" te da će moguće koalicijske partnere jasno upozoriti da ih ne zanima "politika neprijateljstva" i "politika moći", već "moć ideja i borba za razvoj". Zbog toga će uvijek glasovati autonomno, neće sudjelovati u stranačkim trgovinama, a kao nestranački, nezavisni vjećnici, neće biti opterećeni "direktivama svojih stranačkih središnjica".

(Hina) xvhor yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara