Karlovac: Primanje za episkopa Gerasima

UOČI pravoslavnog Božića karlovački župan Nedjeljko Strikić i predsjednik Županijske skupštine Ljudevit Mejaški sa suradnicima susreli su se danas s episkopom Gornjokarlovačke eparhije Srpske pravoslavne crkve Gerasimom Popovićem i parohom Duškom Spasojevićem.

Episkop Gerasim rekao je da će raditi koliko bude mogao, znao i umio "u korist svih kako bi se pridonijelo novu načinu života, da ono što su drugi pokvarili mi popravimo. Mislim tu na bolji kontakt i odnose s većinskom Crkvom i predstavnicima državne vlasti. Mi smo tu da gradimo i radimo", poručio je episkop Gerasim.

Paroh Spasojević je zahvalio županu na prijamu u povodu pravoslavnog Božića, 7. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Župan Strikić podsjetio je da je uloga Crkve u društvu velika, da se 95 posto hrvatskih građana izjašnjava kao vjernici te da je utjecaj kršćanstva, i većinske Katoličke crkve, i Srpske pravoslavne crkve, na svijest stanovništva velik.

Članica Poglavarstva za suradnju s vjerskim zajednicama i predsjednica Povjerenstva za vjerske zajednice Ankica Puškarić pozvala je predstavnike vjerskih zajednica u Županiji da u siječnju dostave svoje prijedloge za izradbu godišnjeg programa rada Povjerenstva. Dobrodošao je svaki prijedlog koji može pridonijeti jačoj međusobnoj suradnji vjerskih zajednica, rekla je Puškarić i ustvrdila da je "uloga Crkve kao duhovnog pastira golema" te da "sve pa i ratne rane radom svećenika vode boljoj budućnost i suživotu".Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara