Karlovac: Razbojnici opljačkali Albance koji su ilegalno ušli u RH

OSMORICU državljana Srbije i Crne Gore albanske nacionalnosti, nakon ilegalnog ulaska iz BiH u Hrvatsku, opljačkala su jutros trojica maskiranih i naoružanih muškaraca oštetivši ih za oko 30.000 kuna, priopćila je danas karlovačka policija.

Za počiniteljima se traga, a protiv skupine opljačkanih muškaraca proveden je na Prekršajnom sudu u Slunju prekršajni postupak zbog ilegalnog ulaska u zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sutkinja slunjskog Prekršajnog suda Nada Turkalj rekla je da su osmorica ilegalaca izjavila da su u Hrvatsku ušli čamcem, s namjerom da kroz nju samo prođu na putu u Italiju, odnosno Belgiju.

Sutkinja je sedmoricu privedenih muškaraca zbog ilegalnog ulaska u RH kaznila opomenama, uz zaštitnu mjeru protjerivanja stranaca iz zemlje u trajanju od dvije godine. Osmi muškarac Flurin Kastarti iz Prizrena kažnjen je i novčanom kaznom od 51 eura jer je utvrđeno da je njega policija 2. kolovoza 2002. već deportirala iz Hrvatske i to do 1. kolovoza 2004.

Sutkinja Turkalj rekla je da su privedeni Albanci kazali da su se u Hrvatsku prebacili čamcem, a da su ih na hrvatskoj strani dočekala trojica maskiranih naoružanih muškaraca koji su im opljačkali novac, osobne dokumente i toplu odjeću.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara