Karlovac spreman za glavnu svečanost povodom Dana oružanih snaga

PRIPADNICI Oružanih snaga (OS RH) danas slave svoj dan. 28. svibnja 1991. godine na zagrebačkom stadionu u Kranjčevićevoj ulici održano je svečano postrojavanje više tisuća pripadnika novoosnovanog Zbora narodne garde (ZNG), a taj dan se uzima kao Dan oružanih snaga RH.

Danas svoj dan slavi i Hrvatska kopnena vojska, kojoj je glavni zapovjednik general Mladen Kruljac. On će danas poslijepodne u Karlovcu dočekati vrhovnog zapovjednika i predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, kojemu će predati prijavak povodom svečanog postrojavanja pripadnika Hrvatske vojske.

Središnji događaj obilježavanja Dana OS RH počinje u 17 sati na Gradskom stadionu u Karlovcu gdje će se održati i glavna svečanost. Nakon obraćanja građanima iznad karlovačkog stadiona će preletjeti flota od dvadesetak aviona iz sastava Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) uključujući i skupinu od šest aviona PC-9 Pilatus koja će izvesti letački program akrobatskog letenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predviđeno je i prelijetanje skupine borbenih aviona MiG-21, priopćeno je u MORH-u u kojemu još jednom pozivaju Karlovčane na razumijevanje zbog buke aviona koji će letjeti iznad grada.

I.K.
Foto: Index arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara