Karlovac: Trojica maloljetnih kriminalaca operirala od lanjskoga studenoga

KARLOVAČKA je Policijska uprava danas obavijestila da je rasvijetlila osam krađa i teških krađa koje su u karlovačkim lokalima i ustanovama od studenog prošle do 29. veljače ove godine počinila trojica maloljetnika u dobi od 13 do 15 godina, počinivši materijalnu štetu od oko 20.300 kuna.

Protiv trojice maloljetnika policija je podnijela kaznenu prijavu općinskom državnom odvjetništvu za mladež, a dvojica starijih maloljetnika, 14-godišnjak i 15-godišnjak, sprovedeni su jučer u Istražni centar Županijskog suda u Karlovcu. Kriminalističkom obradom utvrđena je osnovana sumnja da je 14-godišnjak u tri krađe sam oštetio kiosk "Duhana", bar "Caffe express" i OŠ "Banija" s 3200 kuna, a s trinaestogodišnjakom isti bar "Caffe express" s 1500 kuna u pologu i cigaretama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četrnaestogodišnajak je s petnaestogodišnjim bratom u provalama oštetio prodavaonicu "Time" i gostionicu "Kunu" s 2600 kuna.

Sva trojica maloljetnika, dva brata i 13-godišnji dječak s 3. na 4. ožujka provalili su u ugostiteljski objekt "Edison" i osim pologa u blagajni ukrali dva aparata za video igre, 12 kutija cigareta, 30 paketića žvakaćih guma, t.j. ukupno 8500 kuna. U nepoznato vrijeme zadnjeg vikenda u veljači provalili su u OŠ "Banija" i ukrali iz tajništva 4500 kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara