Karlovačka koalicija o Koalicijskom sporazumu

PREDSJEDNICI gradskih organizacija stranaka karlovačke vladajuće koalicije SDP, HSS, HNS i LS ocijenili su na današnjoj konferenciji za novinare da su te stranke potpisom "Sporazuma o suradnji u organizaciji vlasti u gradu Karlovcu" na otprilike pola mandata dobili nova i jasnija pravila suradnje.

Sastavni dio toga sporazuma je i popis 16 projekata, što je program rada koalicije do kraja mandata. Njime je, rečeno je, ostavljena veća sloboda u suradnji pojedinih stranaka na razini lokalne vlasti, ali su i odgovornije za uspješnost stranačke politike na toj razini. Sporazumom su zabranjeni odvojeni sporazumi s drugim strankama, a takav će se mogući čin, rečeno je, automatski smatrati istupom iz koalicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uređena je i raspodjela dužnosti u obnašanju gradske vlasti, koja nije bitno drukčija od dosadašnje, ali je zbog prošlogodišnjeg istupa HSLS-a iz koalicije, koji se priklonio HDZ-u, njegovo mjesto u Poglavarstvu pripalo HSS-u i tek ga treba popuniti.

Liberalnoj stranci, točnije dosadašnjoj predsjednici Gradskog vijeća Ankici Mamić, produžit će se mandat do kraja, iako ju je trebao u drugoj polovici mandata preuzeti HSLS. Po sporazumu predsjednik Koordinacije klubova bit će predstavnik Kluba vijećnika SDP-a jer ima 50 posto mandata u Gradskom vijeću. HSS u Gradskom vijeću ima 25 posto mjesta, HNS 19 i LS šest.

Na konferenciji za novinare sudjelovali su Mihovil Stanešić (SDP), Davor Blažić (HSS), Darko Šantić (HNS) i Antun Purgar (LS).
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara