Karlovačka pivovara: Dodatni tehnički stručnjaci dat će drugo mišljenje

KRALOVAČKA pivovara kontaktirala je specijalizirane tvrtke kako bi osigurala dodatno stručno tehničko mišljenje oko izvedbe i nadzora radova na novoj energani nastavno na posljednju inspekciju Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, stoji u priopćenju Pivovare koje prenosimo u cijelosti.

"Izgradnja nove energane osigurat će učinkovitije korištenje energije te će pridonijeti sigurnosnim elementima. Sustav za rekuperaciju ugljičnog dioksida (CO2) dio je energane te predstavlja zadnju fazu njene izgradnje. Karlovačka pivovara proaktivno je izvijestila Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva o tijeku funkcionalne probe, obavijestivši da funkcionalna proba još nije u potpunosti završena.

Izvještaj koji je uručen Ministarstvu uključuje informaciju da je balon za spremanje CO2 zamijenjen dana 24. veljače 2007. godine. Nastavno na izvještaj,građevinska inspekcija provjerila je prethodne izjave izvođača i nadzornika radova te zaključila da one nisu u skladu s građevinskom dozvolom te je nakon toga zatražila privremeni prekid daljnjih radova na izgradnji energane.

Karlovačka pivovara nastavlja potpunu, transparentnu i temeljitu suradnju sa svim relevantiminstitucijama."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara