Karlovačka pivovara: Ne razumijemo odluku o zabrani rada

Karlovačka pivovara: Ne razumijemo odluku o zabrani rada

NAKON što je inspekcija Ministarstva zaštite okoliša privremeno zabranila rad Karlovačkoj pivovari, iz Pivovare je stiglo priopćenje u kojem stoji kako ne razumiju navedenu odluku.

U Karlovačkoj pivovari tvrde kako su završili sve tehničke radove kako bi započeli puštanje u pogon sustava za rekuperaciju CO2, te da su spremni za puštanje sustava u pogon. "Međutim, dozvola za sustav povezana je sa završetkom radova na novoj energani koji su u tijeku. Dozvola za radove na energani onemogućuje nam da u ovom trenutku pokrenenemo sustav za rekuperaciju CO2, budući da se spomenuta dozvola ne odnosi na postupno postavljanje pojedinačnih strojeva." - stoji u priopćenju.

"Jednostavan razlog je taj što u vrijeme planiranja projekta nismo mogli pretpostaviti u kakvoj ćemo se situaciji nalaziti danas. Do danas nismo dobili dozvole od relevantih institucija za postupno postavljanje strojeva te je stoga pokretanje sustava za rekuperaciju CO2 iz administrativnih razloga odgođeno za narednih tjedan dana." - navodi se u priopćenju te se dodaje kako Pivovara od 1. ožujka, kada su otkrili da je CO2 ušao u kanal otpadnih voda, poduzima
 konkretne korake kako bi preusmjerila ispust CO2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Pivovari tvrde kako su odmah nakon otkrića izvijestili policiju i preporučili korektivne mjere, te se savjetovali s policijom, vatrogasnom službom i Ministarstvom zaštite okoliša, prostornog planiranja i graditeljstva kako bi započeli provođenje dogovorenih mjera.

"Slijedom  toga, u petak, 2. ožujka, izmjestili smo ispust CO2 uz istovremeno konstantno mjerenje razine CO2. Uz to, CO2 koji se proizvodi trenutno se ispušta u atmosferu. Cjelokupno poslovanje odvija se normalno te ne predstavlja opasnost za zdravlje kao ni za okoliš. S obzirom da nema rizika, kao ni pri uobičajenom poslovanju sličnih industrija i postrojenja, ne razumijemo ovu odluku. Tijekom posljednja dva tjedna u potpunosti surađujemo sa svim nadležnim tijelima. Očekujemo da će se ova suradnja i dalje temeljiti na pravnim i realističnim osnovama." - zaključuje se u priopćenju.

A.H.
Foto: Radio Mrežnica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara