Karlovačka policija traga za ubojicom župnika

Karlovačka policija traga za ubojicom župnika

ŠOKIRANI okrutnim ubojstvom svog mladog kolege, svećenici iz Karlovca, Slunja i Gospića složili se kako je svako ubojstvo nedopustivo, prenosi Radio Mrežnica.

"Mi u biskupiji duboko žalimo zbog svih ovih događanja koji su potresali Generalski Stol pa na svoj način i našu Biskupiju i sigurno Crkvu u Hrvata. Nemamo novih saznanja o uzrocima tog događaja. Izražavamo svoju sućut vjernicima u Generalskom Stolu, Mrežničkom Brestu te također rodbini pokojnog vlč. Rafaja", rekao je tajnik Gospićko-senjske biskupije o. Draženko Tomić.

"Bio je omiljen u našim krugovima, optimist, nasmijan i tim je tragičnija njegova smrt, pogotovo u okolnostima koje upućuju na jedan grozan zločin. To je najgori način kako se mogu riješavati ljudski problemi, dakle, ubojstvo... Ne preostaje nam ništa drugo nego da našega kolegu zagrlimo našom kršćanskom ljubavlju, našom molitvom i da ga preporučimo Božjoj dobroti", izjavio je monsinjor Mile Pecić, dekan Slunjskog dekanata, opisujući mučki ubijenog svećanika Rafaja.

"Što se to događa u našem hrvatskom društvu?"

Viješću je bio šokiran i dekan Karlovačkog dekanata, velečasni Ferdinand Vražić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na svećenike se spustila velika teška mora. Što se to događa u našem hrvatskom društvu", zapitao se velečasni Vražić.

Traga se za ubojicom

Potankosti oko jučerašnjeg ubojstva mladog svećenika još su nepoznate, a policija traga za počiniteljem zločina

"Lice mjesta je i nadalje osigurano, očevid se nastavlja, za počiniteljem se traga, a obdukcija će biti danas u Zagrebu", izjavila je za Radio Mrežnicu glasnogovornica Županijskog suda u Karlovcu Alenka Laptalo.

B.V.
Foto: Radio Mrežnica/RTL Vijesti

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara