Karlovački gradonačelnik podnosi ostavku zbog ravnateljice Gradske knjižnice?

MIRO ŠKRGATIĆ će do kraja travnja podnijeti ostavku na mjesto gradonačelnika Karlovca, najvjerojatnije zato što izvjesna Draženka Polović nije imenovana za ravnateljicu Gradske knjižnice krajem prošle godine, saznaje Radio Mrežnica. Drugi razlog ostavke, tvrde neki, je neslaganje unutar gradskog HDZ-a kojem je na čelu ministar gospodarstva Branko Vukelić.

Nije poznat razlog zbog čega je gradonačelnik preferirao Polovićku pokraj Fride Bišćan, ravnateljice koju su izabrali njegovi stranački kolege iz HDZ-a, međutim, gradonačelnik je, prema izjavi neimenovanog izvora bliskog Škrgatiću, spreman odstupiti zbog nje. Izbor ravnateljice Gradske knjižnice uzburkao je strasti u prosincu prošle godine.

Gradonačelnik nije opovrgnuo priče o njegovoj ostavci, a potvrda ove teze se očekuje na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća. Izvjesno je da je nakon pobjede HDZ-a na izborima za mjesnu samoupravu grada Karlovca, gradska vlast u problemima, te da pojedini članovi vladajuće stranke međusobno nisu u najboljim odnosima.

Drugi izvor tvrdi da je razlog ostavke Škrgatića njegovo neslaganje s karlovačkim HDZ-om, a treći, pak, da gradonačelnik odlazi zbog ostavke Željka Gojšića s mjesta predsjednika Gradskog vijeća i dopredsjednika karlovačkog HDZ-a početkom travnja.

Mogući kandidati za nasljednika, tvrde na Radio-Mrežnici, su Damir Jelić, mladi i ambiciozni HDZ-ov tajnik, te osoba od iznimnog povjerenja ministra i predsjednika karlovačkog HDZ-a, Branka Vukelića, te Josip Zaborski, član predsjedništva Gradskog odbora HDZ-a.

A.B.
Foto: Radio Mrežnica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara