Karrova supruga tvrdi da njen muž nije mogao ubiti JonBenet Ramsey

ODMAH nakon što je jučer šokantnim priznanjem i uhićenjem u Bangkoku otpočelo rasplitanje skoro deset godina dugog misterija vezanog uz ubojstvo 6-godišnje JonBenet Ramsey, Lara Karr, bivša supruga glavnog osumnjičenika Johna Marka Karra se pobrinula da priča dobije još jedan obrat.

Bivša gospođa Karr je dala intervju TV-kući KGO-TV u Kaliforniji te ustvrdila da John Mark Karr nikako nije mogao biti ubojica. Lara Karr tvrdi da je suprug u trenutku ubojstva bio s njom u Coloradu.

Također je izjavila da pretpostavlja da je vlastima postao zanimljiv zbog toga što je prije nekoliko godina razvio "bolesnu opsjednutost" sa slučajem Jon Bennet Ramsey, kao i slučajem Polly Klaas, djevojčice koju je oteo, silovao, mučio i ubio pedofil naknadno osuđen na smrt.

Izvori iz Colorada, pak, sugeriraju da je na Karra vlasti naveo Michael Tracy, profesor novinarstva na Sveučilištu Colorada, poznat kao autor dokumentarnog filma "Tko je ubio JonBenet?" o ubojstvu. Karr je navodno nekoliko mjeseci prije uhićenja stupio u kontakt s Tracyjem te raspitivao o detaljima zločina i istrage. Neki detalji prepiske su, prema tim izvorima, Tracyja uvjerili kako je upravo Karr ubojica te je o tome izvijestio vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj ubojstva 6-godišnje djevojčice je izazvao senzaciju, ne samo zato što je ubijena bila pobjednica dječjih natjecanja ljepote, nego i zbog činjenice da su njeni roditelji bili bogati i ugledni. Senzacija se pretvorila u nacionalnu traumu kada se ispostavilo da istraga godinama tapka u mjestu.

Jedan od razloga za to su bile špekulacije da je žrtvin otac John Bennet počinitelj, odnosno da je uz pomoć moćnih političkih prijatelja zataškao dokaze. Navodno je lokalna policija bila u potpunosti uvjerena u Bennetovu krivnju, dok je jedino javno tužiteljstvo mislilo da bi počinitelj mogao biti neki neznanac. Stav o Bennetovima kao ubojicama vlastite kćeri su dijelili i mediji, a tek su nedavne DNK analize uspjele ukazati na njihovu nedužnost. Patsy Ramsey, majka ubijene djevojčice, je u lipnju umrla od raka jajnika.

U međuvremenu su otkriveni neki detalji o osumnjičeniku, koji se od 1981. i 1996. bavio poslom obnavljanja i iznajmljivanja viktorijanskih kuća, a 1996. godine na Usenetu davao oglase kojim traži posao učitelja u osnovnoj školi. Nešto kasnije je na Internetu objavljivao životopis u kojem tvrdi da je radio kao učitelj djece u Hondurasu, Kostariki, Nizozemskoj, Njemačkoj i Južnoj Koreji.

Međutim, američki mediji su otkrili da je radio kao zamjenski učitelj u gradu Petaluma u Kaliforniji. Tamo je, prema navodima školskih vlasti, pokazao "nesposobnost". No, posla ga je došlo pronalaženje dječje pornografije, zbog koje je prekršajno kažnjen. Karr se nakon toga razveo sa suprugom Larom, s kojom ima tri djece. Presuda o razvodu je, prema navodima američkih medija, uključivala cijeli niz ograničenja vezanih uz posjet majci i djeci.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara