Karzai: Prekasno je za poništenje izbora

PRIVREMENI afganistanski predsjednik Hamid Karzai ocijenio je u subotu da je "prekasno" za poništenje predsjedničkih izbora i organiziranje novih što su zatražili njegovi protukandidati.

"Sada je prekasno da se uputi poziv za bojkotiranje izbora, kada su se milijuni Afganistanaca već izložili pljusku i snijegu kako bi došli glasovati", kazao je predsjednik na konferenciji za tisak.

"Moramo poštovati volju naroda", dodao je.

Skupina od 14 kandidata na predsjedničkim izborima u Afganistanu objavila je nešto ranije u subotu da ne priznaje izbore i da traži održavanje novih izbora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skupina kandidata je zaključila da ne priznaje rezultate od subote i pozvala je na održavanje novih izbora", kazao je Ramatullah Jalil, predstavnik jednog od nezadovoljnih kandidata.

Osim predsjednika Hamida Karzaja kojemu istječe mandat, dva su kandidata priopćila još u srijedu da će od svojih birača zatražiti da glasuju za predsjednika na isteku mandata, a jedna kandidatkinja - jedina žena koja sudjeluje na izborima - je kazala da će svoje stajalište objaviti kasnije.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara