KARZAI: TALIBANI SLABI UNATOČ POZIVU MULE OMARA

Afganistanski predsjednik Hamid Karzai izjavio je u srijedu da je zadnji talibanski poziv na borbu protiv stranih snaga u zemlji zapravo prazna prijetnja. L

"Talibani su se sakrili, pa se onda mogu boriti protiv ikoga", rekao je Karzai novinarima u Kabulu.

Prema izvješću u Pakistanu u utorak, bivši talibanski vođa mula Omar, imenovao je 10-člano vijeće koje bi trebalo organizirati otpor protiv međunarodnih snaga, o čemu govori na audio snimci koju je poslao iz svojega skrovišta u Afganistanu.

Omar je boravio u Kandaharu za vrijeme talibanskog režima u Afganistanu, ali nije poznato gdje se sada nalazi unatoč više od godinu i pol dana intenzivnih operacija potrage diljem zemlje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Afganistanski dužnosnici izjavili su da vjeruju kako talibanski vođe poput mule Omara borave u susjednom Pakistanu i pozvali su pakistanske vlasti da ih uhvate.

Na snimci mula Omar poziva talibane da se žrtvuju kako bi savladali američke i ostale strane postrojbe i "marionetsku" Karzaievu vladu.

Početkom lipnja, avganistanske vlasti objavile su da su ubile 40 talibanskih boraca u borbi sjeveroistočno od Spin Boldaka, blizu pakistanske granice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara