Kassel: otvorena izložba "Kolektivna kreativnost"

U njemačkom Kasselu u nedjelju je otvorena izložba pod nazivom "Kolektivna kreativnost" koju su zajednički postavili zagrebačka skupina "What, How and from Whom" (WHW), Kunsthalle Fredeicianum te Siemens Art Program. L

Izložba predstavlja radove 40 umjetničkih grupa pretežito iz istočne Europe, Južne i Sjeverne Amerike među kojima i hrvatske grupe Gorgona, Zagreb - Kulturna prijestolnica 3000, Group of Six Artist, Maj 75 koji, kako je objašnjeno prilikom otvorenja izložbe, osim jedinstvenog izražajnog senzibiliteta dijele i zajednička politička opredjeljenja kao i načine života.

Izložba "Kolektivna kreativnost" usredotočuje se na određene socijalne napetosti koje pak uzrokuju društvena kretanja. Time se ova izložba uklapa u trend koji je svoj vrhunac doživio na posljednjoj "Documenti" održanoj 2002. također u Kasselu.

Osim spomenutih hrvatskih umjetničkih skupina na "Kolektivnoj kreativnosti " sudjeluju i umjetničke skupina "Irwin" iz Ljubljane kao i skupina "Škart" iz Beograda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka skupina WHW koju čine kustosice Ivet Ćurlin, Ana Dević, Nataša Ilić i Sabina Iveković osnovana je 1999. u Zagrebu

Izložba "Kolektivna kreativnost" otvorena je do 17. srpnja.

(Hina) xnkre ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara