Kaštel: Novogodišnji susret hrvatskih i slovenskih carinika

PREDSTAVNICI Policijske uprave istarske, koparske policijske uprave, carinskih službi, pograničnih općina i gradova Hrvatske i Slovenije sastali su se danas na graničnom prijelazu Kaštelu na tradicionalnom božićnonovogodišnjem susretu na kojemu je istaknuto da je ove godine preko triju istarskih graničnih prijelaza u Hrvatsku ušlo oko 15 milijuna putnika.

Suradnja dviju policijskih i carinskih službi, kako je ocijenjeno, bila je iznimno dobra i učinkovita, poglavito za vrijeme turističke sezone.

Predstavnici Policijske uprave istarske, predvođeni načelnikom Lorisom Kozlevcem, zahvalili su svojim koparskim kolegama na kvalitetno odrađenom poslu i suradnji za vrijeme ovogodišnjeg Papina posjeta Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijekom susreta čulo se da su carinski službenici ove godine imali najviše posla, odnosno problema sa švercom prstaca, rakova i izlovljenih ptica. Zabilježeno je tridesetak takvih prijestupa. Ujedno je zabilježen i veći broj ilegalnih prelazaka granice.

Na današnjem novogodišnjem susretu za iduću je godinu najavljeno otvaranje još dvaju graničnih prijelaza za pogranični promet između Slovenije i Hrvatske na istarskom području i to prijelaza Brezovica-Lucija i Rakitovec-Slum te jednog međudržavnog Jelovica-Podgorje.

(Hina) dspo vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara