Kaštela: Deblokirana splitska Željezara

NAKON tri dana danas je prekinuta blokada splitske Željezare jer je, po riječima sindikalnih čelnika, iz Ministarstva gospodarstva stigla obavijest da će u ponedjeljak u Željezari biti imenovana nova uprava te da se realizira jamstvo za 57 milijuna kuna potrebnih za pokretanje proizvodnje i isplatu zaostalih plaća za 416 radnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potpredsjednik HUS-a Ozren Matijašević i regionalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske Vedrana Dragičević ističu kako je svaki izgubljeni dan nov gubitak za tvornicu, ali da je za nju gubitak i uvoz građevnog čelika koji se ugrađuje u autocestu Split -Zagreb. Taj se čelik neprekidno iz inozemstva brodovima doprema u splitsku luku te se upravo danas istovaruje jedan brod s takvim teretom, izjavili su.

Čini mi se da se rješenje pitanja Željezare odugovlači upravo zbog uvoznog lobija građevnog čelika koji se ugrađuje u ceste a taj lobi je, kako tvrdi Matijašević, u najužoj vezi s nekim visokim državnim dužnosnicima kojima je cilj da se u autocestu Zagreb - Split ugrađuje uvozni čelik i tako ostvaruje zarada.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara