Kaštela: Duševna bolesnica pucala na liječnike i policiju

D.E. iz Kaštel Gomilice, koja je sinoć pucala na djelatnike policije i liječnike, privedena je oko podneva istražnom sucu Županijskog suda u Splitu, rečeno je u splitskoj policiji.

Glasnogovornik splitske policije Leon Tauber rekao je da je policija protiv D.E. (27) podnijela kaznene prijave za teško ubojstvo u pokušaju i neovlašteno posjedovanje oružja. Dodao je da je riječ o duševno poremećenoj osobi, koja je otprije poznata policiji.

Naveo je da tijekom akcije nitko nije stradao.

Jučer oko 17,30 sati petorica službenika kaštelanske policije i trojica djelatnika Hitne medicinske pomoći iz Kaštel Starog došli su pred obiteljsku kuću u Kaštel Gomilici nakon poziva obitelji koja je tražila medicinsku pomoć za D.E. koja je u kući vikala i pravila nered.

Djelatnici policije pokušali su s njom stupiti u kontakt no kroz zaključana im je vrata odgovorila kako s njima ne želi poći.

U 17,40 sati otključala je vrata i izašla držeći u ruci pištolj, za koji ni ona ni njezin suprug nemaju dozvolu, i u pravcu službenika ispalila jedan hitac. Nakon toga je ponovno ušla u kuću i kroz prozor ispalila desetak metaka.

Potom je angažirana specijalna jedinica policije koja je oko 19 sati upotrijebila suzavac. D.E. je s visine oko četiri metra skočila kroz prozor i pri skoku ispalila nekoliko metaka.

Potom se udaljila, a djelatnici interventne policije pronašli su je oko 22 sata u neposrednoj blizini kuće.

Pri uhićenju nije pružala otpor.

Pregledao ju je liječnik i utvrdio da nema ozljeda.

Njezin suprug i dvoje maloljetne djece za vrijeme događaja nisu bili u kući.

U oduzetom joj pištolju nalazila su se dva neispaljena metka, a u džepovima njezinih hlača pronađeno je još sedam komada streljiva.

U Županijskom sudu u Splitu neslužbeno se doznaje da je D.E. bila osuđena za pokušaj ubojstva na mah svog supruga, a presuda za to kazneno djelo postala je pravomoćna u veljači prošle godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara