Kaštelanin uspio promijeniti 4300 krivotvorenih dolara

Tridesetogodišnji Kaštelanin uspio je u posljednjih pet mjeseci promijeniti čak 4300 krivotvorenih američkih dolara bez do sada ikakvih posljedica, doznaje se danas iz policije. L

Kako je izvijestila Policijska uprava splitsko-dalmatinska, otkriven je slučajno jučer kada je u privatnoj mjenjačnici u Kaštelima pokušao promijeniti 300 krivotvorenih dolara, što je djelatnik u mjenjačnici, sumnjajući da su krivotvoreni, odbio učiniti.

Tridesetogodišnjak je tada sam otišao u policiju u Kaštelima i predao 700 krivotvorenih dolara u apoenima od po sto dolara. Odmah je obavljena pretraga njegova stana i pronađeno još 600 krivotvorenih dolara.

Tijekom kriminalističke obrade policiji je tvrdio kako uopće nije posumnjao da su dolari krivotvoreni, te da je 6200 tih dolara u apoenima od sto dolara kupio u ožujku ove godine u Splitu, jer je htio zaraditi na razlici tečaja. U više navrata uspješno je mijenjao kupljene dolare u poštanskim uredima, a ukupno je promijenio 4300 dolara.

Nakon završene kriminalističke obrade 30-godišnjak će biti priveden uz kaznenu prijavu istražnom sucu Županijskoga suda u Splitu zbog krivotvorenja novca.

(Hina) xmerc ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara