Katolici cijelog svijeta mole za Papu

KATOLICI cijelog svijeta u dubokoj zabrinutosti i tuzi u petak ujutro mole za Papu prateći vijesti o njegovu zdravstvenu stanju koje se tijekom prošle noći dramatično pogoršalo, javljaju agencije.

U Poljskoj su vijesti o kritičnom stanju Pape Ivana Pavla II izazvale posebnu zabrinutost, prenosi dpa. Na jutarnjim misama se u svim crkvama u zemlji molilo za teško bolesnog katoličkog poglavara. Informativna tv-postaja TNN 24 čitavu je noć u živom prijenosu iz Vatikana izvještavala o Papinu stanju. Posebno su potreseni stanovnici gradića Wadowice u južnoj Poljskoj, rodnom mjestu Ivana Pavla II.

Filipinski katolici jutarnje su mise i molitve posvetili Papi nakon što je kasno sinoć dobio posljednju pomast. Katolička biskupska konferencija Filipina priopćila je da da su sve mise i novene, molitve i želje vjernika u zemlji posvećene Svetom Ocu.

"Povjeravamo Papu kojeg Filipinci vole posebnom prisnošću Božjoj volji", rekao je tajnik biskupske konferencije msgr. Hernando Coronel, a prenosi Reuters.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filipini su jedina azijska zemlja u kojoj prevladavaju katolici, kojih je više od 80 posto ukupnog filipinskog stanovništva koje se procjenjuje na 84 milijuna.

Australski katolici u petak su diljem svog kontinenta molili za Papu čije su pogoršanje zdravstvenog stanja australski crkveni velikodostojnici okvalificirali kao vrlo kritično, javlja AFP.

Glasnogovornici australskih biskupija najavili su da će tijekom vikenda održati posebne mise posvećene Papi Ivanu Pavlu II.

Više stotina vjernika sudjelovalo je u podnevnoj misi u katedrali Sv. Marije Bogorodice u Sydneyu gdje su se molili za 84-godišnjeg poglavara katoličke crkve.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara