KAZALIŠNU VERZIJU "GOSPODARA PRSTENOVA" SKLADAT ĆE INDIJAC

Glazbu za kazališnu verziju Tolkienova epa "Gospodar prstenova", koja će biti izvedena na West Endu, skladat će vrhunski bollywoodski skladatelj A. R. Rahman. L

A.R. Rahman, koji je napisao glazbu i za hit predstavu Andrewa Lloyda Webbera "Bombay Dreams", pozvan je da napiše originalne songove za kazališnu predstavu.

Rahman je zvijezda u rodnoj Indiji, a prodao je više od 100 milijuna albuma te skladao glazbu za više od 50 bollywoodskih filmova. Mjuzikl vrijedan 8 milijuna funti počet će se izvoditi u proljeće 2005., prenosi BBC.

Producent Kevin Wallace izjavio je da za takav mjuzikl treba skladati jedinstvenu glazbu te dodao da Rahman piše melodije s egzotičnim prizvukom te da je siguran da će se njegova glazba jako svidjeti publici.

Rahman će surađivati s finskom folk skupinom Varttina. Neke će pjesme sam napisati, neke će napisati Varttina, a na nekim songovima će raditi zajedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Varttina je odabrana zbog finskog podrijetla jer se smatra da je Tolkien svoje nadahnuće pronašao u "Kalevali", finskom narodnom epu od 50 pjevanja i ukupno 22.795 stihova.

Proračun predstave iznosi 1,5 milijuna funti, što je više od proračuna za predstavu "Chitty Chitty Bang Bang", trenutno najskuplje na West Endu.

Predstava će se početi prikazivati pedeset godina nakon što je Tolkienova trilogija izdana u jednom tomu.

Knjiga je postala posebno popularna u posljednje dvije godine nakon što je novozelandski redatelj Peter Jackson snimio dva filma - "Prstenova družina" i "Dvije kule". Oba filma nalaze se među deset najuspješnijih filmova svih vremena.

Treći film, "Gospodar prstenova: Povratak kralja", diljem svijeta počet će se prikazivati 17. prosinca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara