Kazalište Ulysses gostuje u Zagrebu

Kazalište Ulysses nakon trogodišnjeg postojanja i svojih uspješnica Kralja Leara, Medeje i MaratSade postavljenih i izvedenih na otvorenoj pozornici Minor na Malom Brijunu gostovat će u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu od 4. do 7. rujna 2003. L

Kako je večeras najavljeno, Ulysses će se zagrebačkoj publici predstaviti s četiri izvedbe predstave Marat-Sade u kojoj naslovne uloge igraju Rade Šerbedžija i Zlatko Vitez, a kojima je to zajedničko pojavljivanje na kazališnoj pozornici nakon trinaest godina.

Uz koreografa Šparembleka, scenografa Kauzlarića-Atača, pisca Vujčića u predstavi je niz značajnih zagrebačkih umjetnika-glumaca: Katarina Bistrović Darvaš, Dubravka Miletić, Darko Rundek, Aleksandar Cvjetković, Marijan Jurišić, Jasna Bilušić, Lucija Šerbedžija, Anita Matić, Ivan Lovriček, Đorđe Kukuljica, Antun Tudić, Mladen Domaš, Mladen Vasary, Dragoljub Lazarov, Zoran Gogić, Duško Valentić i Mia Begović.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz spomenute umjetnike kao i u svim dosadašnjim projektima uključeni su glumci i suradnici iz svijeta, ističe se u obavijesti Međunarodnoga kazališnog projekta, Kazališta Ulysses.

(Hina) pp mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara