Kaznena prijava protiv komunalnog redara zbog blokade prometa u Makarskoj

Policijska uprava splitsko dalmatinska podnijela je danas Općinskom državnom odvjetništvu u Makarskoj kaznenu prijavu protiv komunalnog redara Tonija Skake (1968.) iz Makarske zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti. L

U priopćenju glasnogovornice PU Tine Disopre, međutim, ne navodi se identitet ni funkcija redara protiv kojega je podnesena prijava.

Prijava se odnosi na slučaj koji se dogodio prije dva tjedna tijekom prosvjeda blokadom jadranske ceste, koji je organiziro grad Makarska zbog nemogućnosti odlaganja otpada na odlagalištu Donja Gora kod Podgore.

U policijskom priopćenju se navodi da je kriminalističkom obradom utvrđena osnovana sumnja da je 16. prosinca T. S. na magistralnoj cesti u mjestu Krvavici, unatoč policijskom upozorenju da stane, nastavio voziti, gurajući pritom prednjim dijelom vozila policijskog službenika.

U priopćenju se objašnjava da su policijski službenici radi onemogućavanja blokade ceste vozaču "renaulta clia", makarskih registracija, zapovjedili da zaustavi vozilo, no da je tada T.S. prešao na mjesto vozača i pokušao prijeći s južnog na sjeverni kolnički trak preko pune crte. Na upozorenje da to ne smije učiniti on se oglušio i nastavio voziti gurajući pritom svojim vozilom policajca, kaže se u priopćenju.

Tijekom polusatne blokade jadranske ceste u mjestu Krvavici 16. prosinca makarski policajci priveli su komunalnog redara Tonija Skaku, što je makarski dogradonačelnik Siniša Srzić tada ocijenio neosnovanim. Srzić je tada rekao da je Skako zbog šoka pri privođenju zatražio i dobio liječničku pomoć. Grad je taj prosvjed organizirao dan nakon što je Gradsko poglavarstvo proglasilo stanje elementarne nepogode zbog nemogućnosti odlaganja komunalnog otpada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara