Kaznena prijava protiv Miloševića zbog ubojstva Ivana Stambolića

ZASTUPNIK obitelji ubijenog bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića, odvjetnik Nikola Barović potvrdio je u petak novinarima da je MUP Srbije Okružnom tužiteljstvu u Beogradu podnio kaznenu prijavu protiv bivšeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića i još osam osoba osumnjičenih za umiješanost u ubojstvo Stambolića u kolovozu 2000. godine.

Osim protiv Miloševića, kaznena prijava je podnesena protiv bivšeg načelnika Službe državne sigurnosti MUP-a Srbije Radomira Markovića (trenutno u zatvoru zbog osude na sedam godina zatvora zbog umiješanosti u atentat na Vuka Draškovića na Ibarskoj magistrali), zapovjednika Jedinice za specijalne operacije tzv. Crvenih beretki Milorada Lukovića Legije (još u bijegu, osumnjičen za atentat na srbijanskog premijera Zorana Đinđića 12. ožujka) i posljednjeg zapovjednika te formacije Duška Maričića Gumara, te pripadnika Službe državne sigurnosti Branka Berčeka, Leonida Milivojevića, Nenada Šare, Nenada Bujoševića (također osuđenog zbog atentata na Ibarskoj magistrali), te Milorada Bracanovića, donedavnog zamjenika načelnika Sigurnosno informativne službe (BIA-e).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milošević i Marković osumnjičeni su da su naredili Stambolićevo ubojstvo, a kao izravni počinitelj naveden je Branko Berček, pripadnik Crvenih beretki.

Ivan Stambolić je nakon otmice 25. kolovoza 2000. godine odveden na Frušku goru, te tamo ubijen i bačen u jamu s krečom. Njegovo tijelo nađeno je u sklopu policijske istrage o ubojstvu premijera Đinđića, a Stambolić je pokopan 8. travnja u Beogradu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara