Kaznena prijava protiv načelnika glinske policije

SINDIKAT policije Hrvatske (SPH) podnio je kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku protiv načelnika glinske policije Z.P. zbog osnovane sumnje u nesavjesnost njegova rada i krivotvorenje službene isprave, rekli su danas na konferenciji za novinare predsjednik SPH Dubravko Jagić i povjerenik sindikalne podružnice Policijske uprave sisačkomoslavačke Ante Barić.

Policijski sindikat smatra ga kazneno odgovornim zbog toga što je kao službena i ovlaštena osoba samovoljno ispravljao službeno evidentirane podatke o ostvarenom radnom vremenu i prekovremenom radu policijskog službenika A.A., kazao je Barić.

Sindikat policije ocjenjuje da je "načelnik policije u Glini to učinio s namjerom da umanji broj prekovremenih sati tog policijskog službenika, koji je preko policijskog sindikata kod Općinskog suda u Glini podigao tužbu protiv MUP-a zbog neisplate prekovremenih sati".

Ustvrdio je da su "za prekovremeni rad oštećeni i drugi policijski službenici u toj postaji, ali je samo policajac A.A. smogao hrabrosti, snage i volje zatražiti pravnu pomoć i potporu sindikata".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"PU sisačko-moslavačka ima spoznaje za taj slučaj od travnja ove godine, ali ništa nije poduzela da ga riješi", tvrdi Barić. Dodao je da su "za istog policijskog načelnika u Unutarnju kontrolu MUP-a i Ured načelnika PU sisačko-moslavačke također dostavljene spoznaje i dokazi o još nekim počinjenim kažnjivim djelima gdje se pogodovalo osobama s kojima je u dobrim odnosima kod dobivanja dozvola za držanje i nošenje oružja".

Po Jagićevim riječima, to je šesta kaznena prijava protiv policijskih načelnika zbog kršenja prava članova sindikata, a podsjetio je da je sindikat podnio kaznenu prijavu i protiv ministra Šime Lučina zbog zloporabe položaja i ovlasti, te derogiranja zakona, ali da "ta prijava još stoji u nečijem stolu".

Jagić kaže da je "sedam tisuća policijskih službenika, organiziranih u Sindikatu policije Hrvatske, od 11 tisuća registriranih članova tog sindikata, podnijelo sudske tužbe protiv MUP-a i Vlade zbog neisplaćenih prekovremenih sati, naknada za rad na područjima od posebne državne skrbi, kao i naknada za civilnu odjeću i božićnice, potražujući od MUP-a i Vlade oko 500 milijuna kuna".

Županijski povjerenik Barić iznio je da je sudske tužbe za neplaćeni prekovremeni rad do sada podnijelo 560 policijskih službenika iz te županijske sindikalne podružnice, te da su sudovi do sada donijeli 65 pravomoćnih drugostupanjskih presuda u korist policijskih službenika, a na štetu MUP-a i države.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara