Kaznena prijava protiv sisačkog gradonačelnika Pintarića i čelništva Sisačkog vodovoda

GLAVNI tajnik DC-a Vladimir Novotny potvrdio je u razgovoru za Index da je danas podnio kaznenu prijavu protiv sisačkog gradonačelnika Dinka Pintarića, direktora Sisačkog vodovoda Željka Žuka i predsjednik NO Sisačkog vodovoda Marka Bojovića.

Pintarić i dvojica čelnika Sisačkog vodovoda kazneno su prijavljeni zbog počinjenja kaznenog djela iz članka 292. Kaznenog zakona kojim se regulira kažnjavanje zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Tim su kaznenim djelima oštetili gradski proračun Siska za 330.066,95 kuna, odnosno isti iznos su "kao nepripadnu materijalnu korist priskrbili Sisačkom vodovodu", navodi se u kaznenoj prijavi.

Novotny je Pintarića prijavio zbog toga što je kao gradonačelnik Siska sa Sisačkim vodovodom sklopio ugovor o izvođenju interventnog održavanja vodovodne mreže i priključaka u Ulici grada Vukovara u Sisku, a ugovor je sklopljen za radove koji su već bili izvršeni.

Ugovor broj 06-83-17785/1924 je sporan zato jer je potpisan nekoliko mjeseci nakon što su već bili izvršeni radovi za koje je uopće bio sklopljen, objašnjava Novotny te dodaje kako su radovi na vodovodu u Vukovarskoj ulici izvršeni tijekom ljeta 2006.

U datumu potpisivanja Ugovora stoji 28.9.2006., a isti je datum naveden i u Oglasniku javne nabave br. 41 od 9. listopada 2006., a koji je objavljen u službenom listu RH, Narodnim novinama.

Pintarić je ugovor sklopio iako je znao da su navedeni radovi već izvršeni, a jednako je postupio i direktor Sisačkog vodovoda Željko Žuk. Bojovića se tereti jer je kao predsjednik NO Sisačkog vodovoda bio odgovorna osoba koja je odobrila sklapanje ugovora.

Do zaključenja ovog članka redakcija Indexa nije uspjela kontaktirati sisačkog gradonačelnika koji na pozive na mobitel nije odgovarao.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara