Kaznene prijave protiv četvorice djelatnika splitskog brodogradilišta

ODJEL općeg kriminaliteta splitsko-dalmatinske Policijske uprave kriminalistički je obradio četvoricu djelatnika Brodograđevne industrije "Split" u vezi s požarom u splitskom brodogradilišti 21. ožujka te su protiv njih podnesene kaznene prijave zbog teškoga kažnjivog djela protiv opće sigurnosti, nesavjesna rada u službi i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnim činom ili sredstvom, izvijestio je danas PU.

Policija je utvrdila da su četvorica djelatnika propustila obvezni nadzor, nesavjesno postupila u obavljanju službe i primjeni tehničkih uputa o radu privremenih energetskih instalacija na novogradnjama te da nisu dostatno održavala, servisirala i kontrolirala ispravnost razdjelnika i ventila na nepropusnost plina, kisika i zraka.

Također je utvrđeno da su uporabom neispravnih razdjelnika i ventila i propuštanjem obvezna nadzora izazvali opasnost za život ljudi i imovine u većem opsegu, pa je 21. ožujka ove godine oko 19,15 sati u Brodograđevnoj industriji "Split" na navozu broj 2 u podnožju novogradnje tankera za ruskog naručitelja izbio požar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Požar je ugašen iste večeri oko 23 sata, a izgorjeli su drveni dijelovi navoza, hrastove saonice pod kojima se nalaze velike količine maziva te električni i plinski vodovi.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara