KBC Zagreb: Otvorena nova dnevna bolnica u Klinici za onkologiju

U KLINICI za onkologiju Kliničkog bolničkog centra (KBC) Zagreb otvorena je danas novouređena Dnevna bolnica, u čije je uređenje i opremanje uloženo oko milijun kuna prikupljenih donacijama.

Oko 100 četvornih metara moderno uređenog prostora omogućit će, ističu u KBC-u Zagreb, dostojan boravak bolesnika na dnevnoj terapiji, kroz koju dnevno prođe između 30 i 70 pacijenata.

U Klinici za onkologiju KBC-a Zagreb godišnje se liječi 5.000 bolesnika, a dosadašnji nedostatak Dnevne bolnice rješavan je u postojećim skučenim prostorima Klinike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Dnevnoj bolnici pacijent može brzo i efikasno obaviti dijagnostičku pretragu, dobiti potrebnu terapiju te otići kući, što je ugodnije za bolesnika, te isplativije za zdravstvenu organizaciju.

Preko samo jednog ležaja u Dnevnoj bolnici dnevnu terapiju (citostatsku, simptomatsku itd.) mogu primiti troje ili četvero bolesnika.

Svake godine Hrvatska bilježi 24.000 novooboljelih od raka, a predviđa se da će uskoro u europskim zemljama svaki treći stanovnik pobolijevati od neke vrste raka.

Iako između 25 i 30 posto oboljelih umire, danas se svaki drugi bolesnik izliječi od raka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara