Kelemen blizu Ludbrega: Provalnik kriv za curenje opasnih kemikalija u bazen skladišta?

Kelemen blizu Ludbrega: Provalnik kriv za curenje opasnih kemikalija u bazen skladišta?

Foto: Željko Hajdinjak / Cropix

VARAŽDINSKA policija je izvijestila da je u mjestu Kelemen blizu Ludbrega došlo do istjecanja opasnih kemikalija u bazen skladišta.

Prema prvim informacijama istjecanje se dogodilo unutar kruga tvrtke Jakom. Policija nam je rekla da su sve službe upućene na mjesto događaja te da je u tijeku očevid. U incidentu nitko nije ozlijeđen.

Nema opasnosti za ljude

Od inspektora zaštite okoliša koji je na terenu smo doznali da nema opasnosti za ljude zato što je skladište dobro izolirano i nalazi se daleko od stambenih kuća. Vatrogasci su još uvijek na mjestu događaja, a reakcije kemikalija više nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tvrtki Jakom u Kelemenu nisu željeli razgovarati s novinarima nego su samo rekli da se dogodila materijalna šteta i provala. Na terenu su inspektor zaštite okoliša, vatrogasci i policija.

Vlasnica Jakoma rekla da je provalnik kriv za istjecanje kemikalija

Državna uprava za zaštitu i spašavanje je izvijestila da je njihov Županijski centar u 9:08 sati ujutro primio dojavu vlasnice Jakoma iz Kelemena da se dogodila provala u skladištu s kemikalijama. "Pri provali je provalnik prouzročio istjecanje kemikalija. Kemikalije istječu u zaštitni bazen u sklopu skladišta pa nema opasnosti za onečišćenje tla", pišu iz DUZS-a.

Navode da prema izvješću inspektora zaštite okoliša u bazen u skladištu iscurile su zasad neutvrđene količine sumporne, mravlje i octene kiseline, vodikovog peroksida, natrijev hipoklorida i destilirane vode. "Nije došlo do onečišćenja okoliša, osim što se, zbog miješanja kemikalija u zaštitnom bazenu, u zraku osjeća neugodan miris", pišu iz DUZS-a i dodaju kako je sanacija u tijeku.

Uskoro opširnije...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara