Kenija: Policija upala na gay vjenčanje i uhitila petoricu homoseksualaca

Kenija: Policija upala na gay vjenčanje i uhitila petoricu homoseksualaca

Tekst: S.C.H.
Foto: Ilustracija

KENIJSKA je policija upala na homoseksualno vjenčanje jednog para u gradu Mtwapa na jugu zemlje, uhitivši pritom petoricu muškaraca i optuživši ih za homoseksualne odnose, prenosi danas britanski BBC.

Policijski načelnik George Matandura novinarima je potvrdio da je policija prilikom racije na području Kikambala beach zatekla dvojicu muškaraca koji su razmjenjivali vjenčane prstene, a još trojicu policiji su predali promatrači ceremonije.

Dvojica muškaraca su prilikom uhićenja teško pretučena, javljaju lokalni mediji, koji napominju da je homoseksualnost u Keniji zakonski zabranjena, no i da su uhićenja homoseksualaca poput ovog vrlo rijetka.

Susjedi ih prijavili policiji

Prema istim izvorima, ceremonija vjenčanja trebala se održati u jednoj privatnoj vili, no okolni su stanovnici doznali za planiranu svečanost te su pozvali policiju i predali im mladiće koji su se okupili na vjenčanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokalni mediji također javljaju da su se stanovnici grada Mtwapa okupili oko policijske stanice u koju su dovedeni uhićeni muškarci, glasno protestirajući zbog prisutnosti homoseksualaca.

Policija je objavila da je zahvalna stanovništvu što su im javili za ceremoniju, dodajući kako je ona „uvredljiva, neprirodna i neprihvatljiva po moral“.

Neimenovani pripadnik kenijske organizacije za zaštitu prava homoseksualaca osudio je uhićenje i potvrdio da su o tom incidentu obavijestili i povjerenstvo za zaštitu ljudskih prava, dok su lokalne muslimanske i kršćanske crkvene organizacije oštro osudile čin vjenčanja nazvavši ga nedopustivim i štetnim po budućnost mladih u Keniji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara