Kerry ispred predsjednika Busha u anketi Newsweeka

ANKETA američkog tjednika Newsweek pokazala je u ponedjeljak da mogući demokratski kandidat na predsjedničkim izborima, senator John Kerry uživa prednost u odnosu na predsjednika Georgea W. Busha u očima američke javnosti.

Ovo je prva anketa u kojoj je neki demokrat ostvario malu prednost pred Bushom. Kerryja je odabralo 49 posto ispitanika, a Busha 46 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Postotak birača koji odobravaju način na koji Bush obavlja predsjedničku dužnost pao je na 50 posto, što je do sada njegov najgori rezultat, unatoč važnom govoru o stanju nacije održanom u utorak, nakon kojega obično popularnost predsjednika raste.

Senator iz Massachusettsa John Kerry izbio je na čelo skupine kandidata za demokratsku predsjedničku nominaciju i sada ga podupire 30 posto registriranih demokratskih birača, što je 11 posto više nego prije dva tjedna. Veliki poticaj Kerryju je dala prošlotjedna pobjeda u Iowi na prvim demokratskim predizborima.

Bivši guverner Vermonta, Howard Dean, favorit za demokratskog kandidata do razočaravajućeg trećeg mjesta u Iowi, izgubio je među demokratskim biračima polovicu potpore koja je sada iznosi svega 12 posto, pokazala je Newsweekova anketa. To ga dovodi u poziciju da se u utorak na predizborima u saveznoj državi New Hampshire bori za drugo mjesto, zajedno s umirovljenim generalom Wesleyjem Clarkom, koji također ima 12 posto potpore, te senatorom Johnom Edwardsom iz Sjeverne Caroline s 13 posto.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara