Kerry traži izvanrednu sjednicu Kongresa

Kerry traži izvanrednu sjednicu Kongresa
DEMOKRATSKI predsjednički kandidat John Kerry pozvao je u ponedjeljak američkog republikanskog predsjednika Georgea W. Busha da odmah provede svoje odluke koje se odnose na borbu protiv terorizma sazivanjem izvanredne sjednice Kongresa.

"Oduševljen sam što je predsjednik prihvatio neke preporuke Istražnog povjerenstva o 11. rujnu. No mi smo u ratu (protiv terorizma), a kada smo u ratu moramo djelovati brzo", rekao je Kerry novinarima u Grand Rapidsu, u američkoj saveznoj državi Michigan, gdje je nastavio turneju uoči predsjedničkih izbora 2. studenoga.

Bush je u ponedjeljak od Kongresa zatražio da utemelji dužnost nacionalnog obavještajnog direktora za borbu protiv terorizma te najavio osnivanje Nacionalnog centra za borbu protiv terorizma koji će koordinirati radom 15-ak različitih obavještajnih agencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nacionalni obavještajni direktor bit će glavni predsjednikov savjetnik za obavještajne djelatnosti i nadzirat će i koordinirati rad obavještajnih službi na nacionalnoj razini i u inozemstvu. Imenovat će ga sam američki predsjednik, uz prethodno mišljenje i pristanak Senata.

"Žao mi je što je trebalo gotovo tri godine" za tu odluku, "žalim što predsjednik nije shvatio hitnost" situacije, rekao je Kerry.

Istaknuo je da je "vrijeme za djelovanje sada, a ne kasnije". "A to znači izvanrednu sjednicu (Kongresa) sada", objasnio je.

Kongres je trenutačno na ljetnom odmoru sve do početka rujna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara