Kerum i novinari: Smrdljivi su mu i glupi, a sutra ih zove na druženje?!

Foto: Joško Supić / Cropix

"AJDE ŠUTI majmune smrdljivi. Majmune glupi. Reci gazdi da jede govna. Ti si najobičniji jugoslavenski šupak...", mogli bi se nanizati redovi finih epiteta s kojima je splitski gradonačelnik Željko Kerum počastio novinare posljednje dvije i pol godine. Unatoč tome što je prvonavedenu prostotu uputio novinaru Slobodne Dalmacije Sandiju Viduliću prije samo dva tjedna, Kerum sutra zove novinare na tradicionalno božićno druženje?!

Za pretpostaviti je da se, s obzirom na gradonačelnikovu ustaljenu retoriku, nitko ne odaziva pozivu na to "tradicionalno" druženje, no ipak nije tako. Svake godine novinari u velikom broju pojure na druženje u Galeriju umjetnina ne bi li čuli još kakvu mudrost iz Kerumovog arsenala ili, pak, neki komentar dnevnopolitičkih zbivanja. Normalno, nema onih koji su prozvani i popljuvani, ali zato dođe armija njihovih kolega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema vijesti do Keruma

I uvijek nanova, ista situacija. Kerum neke novinare vrijeđa, ali ostale to baš i ne zanima previše pa gradonačelniku pristupaju kao da se ništa sporno nije dogodilo. Svakako, treba reći da se novinare nešto previše i ne pita, na druženje s Kerumom šalju ih redakcije i urednici, a oni, normalno, žele nešto što će biti čitano. S gradonačelnikom je uvijek živo, često i lane nešto "spektakularno", razumljiv je stoga i interes medija koji su uvelike pridonijeli tome da unatoč tome što Kerum novinare stalno "časti", i dalje uživa reprezentativan prostor u medijima. Nije više da nema vijesti do loše vijesti. Nema, očito, vijesti do Keruma. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara