Kerum ipak bez sankcije: Ne mogu ga prijaviti za parkiranje zbog premale kazne?!

Kerum ipak bez sankcije: Ne mogu ga prijaviti za parkiranje zbog premale kazne?!

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Duje Klarić/Cropix

SPLITSKI gradonačelnik Željko Kerum ipak neće biti prijavljen zbog parkiranja pred novim rodilištem. Još jutros su ga mislili prijaviti, no nakon konzultacija sa splitskim Prekršajnim sudom i Visokim prekršajnim sudom u Zagrebu, u policiji su zaključili da od toga neće biti ništa. Kerum se izvukao jer se radi o bagatelnom prekršaju, koji se kažnjava sa do 500 kuna. U takvom slučaju mogli su ga procesuirati jedino da mu je policajac na licu mjesta ispisao prekršajni nalog. A kako nije, od postupka nema ništa.

Kad građani vide Keruma u prekršaju, moraju odmah zvati policiju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U splitskoj policiji razmišljali su o podnošenju optužnog prijedloga, no on "igra" samo za ozbiljnije prekršaje, za koje je propisana kazna od dvije i više tisuća kuna. Kako to ovdje nije bio slučaj, prijedlog bi im bio odbačen na sudu pa se nisu ni htjeli zamarati nečim što je unaprijed osuđeno na propast. 

Ništa. Mali savjet za idući put. Kad građani primijete svog gradonačelnika da parkira na nedopuštenom mjestu, moraju odmah pozvati policiju. Ako službenik bude brz, možda i uhvati Keruma u prekršaju i ispiše mu nalog. Dosad im to baš i nije polazilo za rukom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara