Kerum: Kakav razvoj, danas je situacija za preživljavanje i čekanje boljih vremena

Foto: Goran Mehkek / Cropix

NAKON sat i pol splitskog Gradskog vijeća, za riječ se javio gradonačelnik Kerum kako bi odgovorio na optužbe SDP-a kako proračun za iduću godinu nije razvojni.

Nerealno i neozbiljno, agresivno i naglo

"Nerealno je i neozbiljno pričati o gospodarskom razvoju s obzirom na situaciju. Nema investitora i banaka koje bi pratile investicije. Svatko to zna. Danas je vrijeme za preživljavanje i čekanje boljih vremena. Dalmacijacement ugasio je peći jer se ništa ne radi. Nema investicija, nitko ne želi sam sebi odsjeći glavu. Treba biti realan i korektan, ne može se razmišljati o razvoju kada je stalo sve, i ne samo u Hrvatskoj, već u Americi i cijelom svijetu", bilo je prvo što se danas čulo od Keruma.

"Pa kako sad nema, kad ste u kampanji s HDZ-om govorili da nama u Hrvatskoj i nije tako loše", pobunio se Darko Parić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodine Pariću, ne morate biti nagli i agresivni, jer nemate razloga. Samo sam rekao da je Hrvatska u boljoj situaciji nego Španjolska ili Italija. Činjenice i vi sigurno dobro znate", danas je vrlo pomirljiv Kerum. Nije mu jasno što se Parić i "komunisti" ljute što je išao s HDZ-om. Išao je, jer vole Hrvatsku, kao i on, objasnio je gradonačelnik.

Grad Split mora se zadužiti za pokrivanje obveznica iz doba HDZ-ove vlasti

Proračun bi, inače, trebao iznositi 870 milijuna kuna. Pročelnica za financije Ljiljana Vučetić naglasila je kako će se Grad Split morati zadužiti kako bi se vratio kredit za HDZ-ove projekte stare šest godina, koji nisu dali očekivane financijske rezultate.

"Već smo na ovo upozoravali prije šest godina, kada su se izdavale obveznice. Ovo novo zaduživanje će biti prebacivanje iz šupljeg u prazno. Ako se moramo i dalje zaduživati, ugrozit će se kreditna sposobnost Grada za nove projekte", upozorio je Goran Kovačević, predsjednik splitskog HNS-a. 

Bocnuo je i kolege iz HDZ-a. "Očito je da će se proračun usvojiti, ali ovdje se radi o jednom preobražaju HDZ-a, kakvog se ni Kafka ne bi postidio", komentirao je Kovačević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara