Kerum novinaru Večernjeg lista: Smeće jedno smrdljivo!

Kerum novinaru Večernjeg lista: Smeće jedno smrdljivo!

OPĆINSKI sud u Splitu izdao je kazneni nalog prema kojem splitski tajkun Željko Kerum mora platiti 10.500 kuna zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđen motociklist Ante Milina.

Kerum je proglašem krivim za izazivanje prometne nesreće po kaznenom nalogu kojeg je 16. siječnja 2006. izdala sutkinja Općinskog suda u Splitu Marina Boko. Novčana kazna od 10.500 kuna predstavlja visinu 70 prosječnih dnevnih dohodaka u Hrvatskoj koji iznose 150 kuna.

Šefica Kaznenog odjela Općinskog suda u Splitu Jadranka Luketin za Index.hr je rekla da se Kerum na presudu može žaliti u roku od osam dana od njena primitka, a ako to ne učini, ona postaje pravomoćna. Ukoliko se Kerum ne žali, a u zakonskom roku od tri mjeseca oštećeniku Anti Milinu ne isplati odštetu čeka ga zatvorska kazna od 70 dana.

Sutkinja Luketin objasnila nam je da se na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Splitu, kojeg je prihvatio Općinski sud proces Kerum - Milina riješavao kaznenim nalogom. Sutkinja Boko je bez saslušanja svjedoka i glavne rasprave donijela presudu na osnovu priloženih spisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Kazneni zakon ostavlja mogućnost da se procesi čija je maksimalna zatvorska kazna 5 godina rješavaju kaznenim nalogom. Na ovaj se način donese nešto manje od 10 posto sudskih presuda, uglavnom onih koje se odnose na prometne nezgode i prekršaje u prometu.

Nakon što su novinari Večernjeg lista pokušali od Keruma saznati što će učiniti po pitanju tog kaznenog naloga, Kerum je umjesto odgovra novinaru rekao: "Smeće jedno smrdljivo", te komentirao ranije novinske napise koji su ga jako uzrujali.

Podsjetimo, Kerum je 28. listopada svojim Hummerom, registarskih tablica s oznakama američke savezne države Vermont, srušio 47-godišnjeg motociklista Antu Milinu.

Kerum je vozača mopeda, koji je vozio brzinom oko 30 km/h , udario direktno u tijelo, te ga je udarcem odbacio metar i pol u zrak. "Hummer H2" je inače terensko vozilo teško oko 3 tone sa snagom oko 330 KS, pa je sasvim jasno da je unesrećeni zadobio težak udarac.

Ante Milina još uvijek nije podigao privatnu tužbu protiv bogatog poduzetnika.

A.H., I.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara