Kerum otvorio prvi vrtić: Htjeli su nas osujetiti, ali neće uspjeti

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Jakov Prkić/Cropix

SVANUO je konačno i taj dan. Splitski gradonačelnik Željko Kerum otvorio je na Brdima vrtić Nevica, prvi od ukupno šest planiranih. Ostale će otvoriti za petnaestak dana, najavio je.

"Ne nasjedajte na ljude koji nisu dobre volje"

"Dobro je što se ovo završilo, jer bilo je problema. Mislili su nas osujetiti, da vrijeme gubimo na gluposti, a ne na rad. Na žalost njihovu, oni neće uspjeti, nas interesiraju projekti. Sve što smo rekli, mi ćemo napraviti. I zato kažem, nemojte nasjedati ljudima koji nisu dobre volje. Da su bili dobre volje, ovaj vrtić bi bio otvoren prije deset godina. To je pokazatelj koliko su bivše vlasti razmišljale o djeci. Bitnije im je bilo potrošiti 50 milijuna kuna na neke studije za koje uopće ne znamo što su, nego riješiti ovaj problem", oštar je bio gradonačelnik.

Prvotno je vrtiće namjeravao sagraditi direktnom pogodbom s prijateljem Ivicom Livajom. Radilo se o poslu vrijednom 6 milijuna kuna, a Livaja, vlasnik franšize za keramičke pločice, predstavljen je kao jedini sposoban da koordinira podizvođače i posao dovrši do početka rujna.

Nakon što je Index otkrio aferu, Kerum je stornirao ugovore s Livajom i raspisao javni natječaj, čemu dotada nije bio sklon, navodno jer se žurilo da sve bude gotovo do početka rujna. Evo, sad se pokazalo da je odmah išao po valjanoj zakonskoj proceduri, kašnjenja ne bi ni bilo.

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je, pak, protiv Keruma i Grada optužni prijedlog na 200 tisuća kuna zbog posla s Livajom. Indexu do danas, ni nakon gotovo dva mjeseca, nisu poslani traženi troškovnici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara