Kerumov zamjenik ne zna što ispred hotela Marjan Hilton radi gradonačelnikova tvrtka

Tekst: I.Kri. / P.V.
Foto: Jakov Prkić (Cropix)

ISPRED hotela Marjan Hilton koji je vlasništvo tvrtke Adriatic Željka Keruma cijeli dan su kamioni izbacivali zemlju i kamenje u more. Zamjenik splitskog gradonačelnika Jure Šundov tvrdi kako "misli" da se tu radi o spajanju hotela Marjan na sustav hlađenja morem.

No, sumnja se kako je tu već počelo nasipavanje i proširenje obale koje je Kerum ranije najavio. Šundov smatra kako su svi radovi koji se odvijaju u skladu s ranije izdatim dozvolama, ali ipak je sve ostavio na razini špekulacija jer prave i potpune odgovore, kako kaže, može dati samo investitor radova.

"Gradonačelnik i njegov zamjenik ne moraju u svakom trenutku znati što radi investitor"

Dodao je kako misli da su radovi povezani sa koncesijom koju je gradsko vijeće na prvoj sjednici dalo Kerumovu Adriaticu za izgradnju podzemnog kanala i cjevovoda za toplinsku crpku na zapadnom dijelu gradske luke. Adriatic će za tu koncesiju 20 godina plaćati 3090 kuna godišnje.

Zanimljivo je da Šundov tvrdi kako gradonačelnik i njegov zamjenik ne moraju u svakom trenutku znati što neki investitor radi, jer je investitor u ovom slučaju tvrtka gradonačelnika Keruma. Iako ne zna što se točno radi ispred hotela Marjan Hilton, Šundov kaže kako je siguran da investitor poštuje sve propise. 

Kerum demantirao da se obala širi zbog hotela

Podsjećamo, Kerum je i u emisiji Nedjeljom u 2 kazao kako je proširenje obale kapitalni projekt koji se već desetljećima odgađa i koji će dobiti prioritetni status u njegovom mandatu. No, demantirao je tvrdnje da će se obala proširivati zbog njegovog hotela. "Hotel Marjan Hilton i bez toga ima pet zvjezdica", rekao je Kerum i kazao kako će se proširenje napraviti zbog građana Splita, s obzirom da je taj dio obale gotovo neprohodan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara